Gülnur Özdağlar Güvenç












Gülnur Özdağlar ODTÜ’de mimarlık okudu, mezun olduğu 1986 yılından bu yana mimar olarak çalışıyor. Çeşitli gruplarla proje yarışmalarına katıldı, çok sayıda yarışmada ödül kazandı; yapı dalında 2004 yılında Ulusal Mimarlık Ödülü aldı.
Çok sayıda grafik tasarımın yanı sıra fotoğraf çalışmaları yurtdışında dergi ve kitaplarda yayımlandı. Dijital sanat alanında katıldığı uluslararası yarışmalarda ödüller aldı, Adobe tarafından düzenlenen uluslararası dijital image yarışmasında “Cthulhu People” ile birincilik ödülü kazandı.
“TemaYokTema” grubuyla 2000-2004 yıllarında 5 karma sergi, “FormatD” grubuyla projeksiyon sunuşları yaptı. Anadolu Ajansı sanat galerisinde 2004 yılında “Manipülasyonlar” adlı kişisel sergisini açtı. Koleksiyon Mobilya’da, Aralık 2008’de ilk kez PET işlerini sergiledi.
Son çalışmaları; PET şişelerden yapılmış kaseler, takılar, ev aksesuarlarıdır. PET şişeleri toplayıp, kesip, ısıtıp, eritip, delip, yeniden biçimlendiriyor.
Geri dönüşümün değil “üst dönüşüm”ün asıl cevap olduğunu düşünüyor. Dönüştürme sırasında malzemenin kaybettiği nitelikler yerine emek ve sanatsal değer ekleyerek daha yüksek nitelikte bir ürün amaçlıyor.
Çöpe atılan bu nesnelerden evimizi, hatta kendimizi bezeyeceğimiz güzellikte şeyler yaparak “geri dönüşüm”e dikkat çekmeyi, özendirmeyi amaçlıyor. Bu şekilde dönüşüm sorunsalına kendi kişisel cevabını veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder