Hülya Değerbilir ( holi )


Desk


Chairman


6 kilo 100 gram



1981 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümünü bitirdi. Prof. Mustafa Demirkan mimarlık bürosunda çalışma yaşamına atıldı. Halen mimari projelendirme, tasarım, dekorasyon, uygulama ve danışmanlık yapılarda, iç ve dış mekânda atık üzerine çalışmalar yapıyor. (1998 de atık kent projesini oluşturdu.) “Çevre Atık ve Sanat Merkezi” adıyla geliştirdiği mimari projesini 29.02.2008 ‘de İBB ‘’1 projem var’’a sundu. Sanatçı bugüne kadar çeşitli karma sergilere katıldı ve beş adet kişisel sergi gerçekleştirdi.

Holiklinik (Geri dönüşüm Hastanesi) oluşum Haziran 2006
Holiklinik bir iyileştirme ( tedavi ) mekânıdır.

Amacı: Yaşarken tükettiğimiz ( iyi enerjili ) atık, artık ve atılmışlarımızın iyileştirilerek yeni kimlikleri ile buluşmalarını sağlamak.
İnsanlığın çöp olarak doğaya bıraktıklarına çözüm yolları aramak.
Özünü yitiren doğamızın dengesini bozmaya daha fazla neden olmamak için alternatif yolları, çıkış ve çözümleri yaratıcı bir ortamda yaşamak, yaşatmak.
Kişisel gereksinimlerimize ‘’ olanlardan’’ yeni yanıtlar bulmak.
Farkındalıkları artırmak.

Eko buluşmaya hastalanan kişisel objelerimden iyileştirdiklerimle katılmayı arzu ettim.

Holiklinik tüm zamanlar içindir, aranje edilmeyi bekleyen bir şarkısı da vardır.
İnsanlar mekâna ev ya da işyerindeki hasta objesi ile gelir. Hasta eşlikçisi rahat çalışabileceği montaj aparatlarını ve varsa destek kurtarıcı malzemeleri de yanında getirir. Tanı ve iyileştirmeye yönelik süreci yaşar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder