24 Mayıs Pazar : İkinci oturum

24 Mayıs 2009
ITU Taşkışla 109 numaralı konferans salonu

13:00 Sürdürülebilir Yaşam İçin Tasarım
Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinden Pınar Öncel ve Tuna Özçuhadar’ın sunumu 30’
Soru-cevap 30’

14:00 ARA

14:15 SECCO SHOP
Genel Müdür Isabella Haas’ın sunumu 40’
Soru-cevap 20’

15:15 ARA

15:30 Marmara Boğazları Belediyeler Birliği-

Konuşmacı: Aynur Acar 30’
Soru-cevap 30’

16:30 Atölye çalışmaları sunumları
Dönüşüm atölyesi 15’
Eko yüzey 15’
Eylem olarak ekoloji 15’
Kenti geri kazanım atölye çalışması 15’

17:30 ARA

17:45 Film Gösterimi
Corporation 145’

Secco Shop’un başarı hikayesini Genel Müdürü Isabella Haas anlatacak. SECCO yenilikçi tasarımcılarla, üretici, malzeme toplayıcısı ve geri dönüştürenlerin arasında bağ kurmak için oluşturuluyor. Sonuç olarak SECCO, katılan herkese değer katan, büyüyen profesyonel ve uluslar arası bir ağa dönüşüyor. Ayrıca, endüstri atığını farklı ve yüksek kalite tasarım ürünlerine dönüştürerek yeni kullanış şekilleri yaratılıyor. Laboratuarda birçok malzeme ve üretim yöntemi test ediliyor. Ham maddeler, atık koleksiyonundan veya geri dönüştürme firmalarından seçiliyor. Üretimin her aşaması çevre ve kalite unsurları göz önünde bulundurularak mümkün olan en sürdürülebilir şekilde gerçekleştiriliyor. Ve ürünlerin çoğu el işçiliği ile yapılıyor.

Marmara Boğazları Belediyeler Birliği’nden Aynur Acar kurum olarak şu ana kadar geri dönüşüm konusunda yapmış oldukları uygulamalardan bahsedecek.

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinden Tuna Özçuhadar ve Pınar Öncel’in yapacağı “Sürdürülebilir Yaşam İçin Tasarım” sunumunda tasarımı bütüncül bir bakış açısı ile ele alarak tasarlanan ürünlerin üretim, tüketim ve atık aşamalarında gezegenimizin döngülerine, ekosistemlere, ekonomiye ve topluma etkilerine değinecekler. Böyle bir farkındalık ile ihtiyaçlar ve çözümler tamamen başka bir paradigma ile ele alındığı için ortaya çıkan, farklı tasarımların niteliklerini vurgulayacaklar. Sunumlarına ürünlerin “beşikten beşiğe” yaşam döngüsü yaklaşımı ile tasarlanıp üretilmesi ile ilgili dünyadan örnekler dahil ederek tasarımcılara ilham vermeyi hedefliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder