Etkinlik Akışı

















15 Mayıs Cuma akşamı ITÜ Taşkışla iç bahçesinde saat 19:00 itibariyle açılış partisi düzenlendi. Çevreci grafiti sanatçısı Paul Curtis özel tekniği ile 14 Mayıs akşamı ITÜ yer taşları ve uzantılarını temizleyerek grafitiler ortaya çıkardı.

15 Mayıs'ta başlayan Öğrenci eko proje sergisi ve Çevreci sanat sergisi tüm etkinlik süresince 29 Mayıs'a kadar ITU mimarlık fakültesi Taşkışla kampüsünde devam etti.

16 Mayıs Cumartesi günü ilk oturum sabah 9:00’dan akşam 19:30’a kadar sürecek. İlk oturumda mimari uygulamalarda ekolojik perspektifler, öğrenci projelerinde ekolojik perspektifler ve inisiyatifler bölümleri yer aldı. Oturum boyunca çevreci tasarım ile bağlantılı olarak "Power Shift", "Ancient Futures Learning from Ladakh" ve "Story of Stuff" filmleri gösterildi.

17 Mayıs Pazar günü itibariyle 3 adet atölye çalışması: "Eylem Olarak Ekoloji", "Dönüşüm (kağıt atölyesi)" ve "Ekoyüzey" başlatıldı.

18 Mayıs'ta "Kentinden Ekoloji" atölye çalışması başladı. 20 Mayıs Çarşamba günü ise "Kenti geri kazanım atölye çalışması"nın başlangıç günüydü. 27-29 Mayıs arasında da "Atık Sanat Tasarım" atölye çalışması olacak. 24 Mayıs Pazar oturumunda belli atölye çalışmalarının sunumları da yer alacak.

24 Mayıs Pazar günü gerçekleştirecek ikinci oturumda sunum yapacak kurum ve kişiler:



Secco Shop
’un başarı hikayesini Genel Müdürü Isabella Haas anlatacak. SECCO yenilikçi tasarımcılarla, üretici, malzeme toplayıcısı ve geri dönüştürenlerin arasında bağ kurmak için oluşturuluyor. Sonuç olarak SECCO, katılan herkese değer katan, büyüyen profesyonel ve uluslar arası bir ağa dönüşüyor. Ayrıca, endüstri atığını farklı ve yüksek kalite tasarım ürünlerine dönüştürerek yeni kullanış şekilleri yaratılıyor. Laboratuarda birçok malzeme ve üretim yöntemi test ediliyor. Ham maddeler, atık koleksiyonundan veya geri dönüştürme firmalarından seçiliyor. Üretimin her aşaması çevre ve kalite unsurları göz önünde bulundurularak mümkün olan en sürdürülebilir şekilde gerçekleştiriliyor. Ve ürünlerin çoğu el işçiliği ile yapılıyor.

Marmara Boğazları Belediyeler Birliği’
nden Aynur Acar kurum olarak şu ana kadar geri dönüşüm konusunda yapmış oldukları uygulamalardan bahsedecek. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinden Tuna Özçuhadar ve Pınar Öncel’in yapacağı “Sürdürülebilir Yaşam İçin Tasarım” sunumunda tasarımı bütüncül bir bakış açısı ile ele alarak tasarlanan ürünlerin üretim, tüketim ve atık aşamalarında gezegenimizin döngülerine, ekosistemlere, ekonomiye ve topluma etkilerine değinecekler. Böyle bir farkındalık ile ihtiyaçlar ve çözümler tamamen başka bir paradigma ile ele alındığı için ortaya çıkan, farklı tasarımların niteliklerini vurgulayacaklar. Sunumlarına ürünlerin “beşikten beşiğe” yaşam döngüsü yaklaşımı ile tasarlanıp üretilmesi ile ilgili dünyadan örnekler dahil ederek tasarımcılara ilham vermeyi hedefliyorlar.


Tüm etkinlikler ve atölyeler ücretsizdir. Atölyelere katılmak içinbaşvuru formunu doldurunuz :







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder